środa, 10 października 2018

[Przetwórstwo #32] Pasta z awokado na słodko i wytrawnie


Wytrawna pasta z awokado

Składniki:
  • dojrzałe awokado
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól
  • sok z cytryny 

Składniki:

Przygotowanie: 
Awokado rozgnieć, dodaj oliwę, sok z cytryny oraz rozgnieciony czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pasta z awokado idealnie pasuje do kanapek i wyśmienicie komponuje się z pomidorem oraz wędzonym łososiem.


Czekoladowy krem kanapkowy / Pasta z awokado na słodko

Składniki:
  • dojrzałe awokado
  • duży banan
  • 2 płaskie łyżki ciemnego kakao
  • 1 łyżka miodu
  • opcjonalnie chili

Składniki:

Przygotowanie: 
Owoce obierz ze skóry, usuń pestkę z awokado. Tak przygotowane owoce, kakao i miód umieść w jednej misce, która pozwoli łatwo je zblendować. Następnie przejdź do ujednolicenia wszystkich składników na gładką masę. Już po kilku ruchach blendera ciesz się pyszną pastą, idealną na kanapki zwłaszcza dla najmłodszych. Pasta z awokado w słodkiej wersji to zdrowy sposób na chwilę czekoladowej rozkoszy. Jeśli lubisz pikantne smaki dodaj do kremu odrobinę chili.



Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!




Winiarstwo & Destylacja

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

Drukuj przepis!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz