środa, 25 lipca 2018

[Przetwórstwo #28] Tropikalna kasza jaglana

Przepis na kaszę jaglaną na słodko. Kasza jaglana z owocami, przepis, deser, drugie śniadanie, pomysły na obiad, deser, wakacyjny z owocami. Tropikalna kasza jaglana, zdrowe słodkości, zdrowy deser.

Tropikalna kasza jaglana

Składniki na dwie porcje:
1 szklanka kaszy jaglanej (ok. 180 g)
- 2,5 szklanki wody
- 100 g wiórek kokosowych
- 3 brzoskwinie
- 5 plastrów ananasa


Przygotowanie:
Kasze jaglaną zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż do prawie całkowitego wchłonięcia się płynu (ok. 15 min). W międzyczasie przygotuj musy owocowe. Brzoskwinie obierz, usuń z nich pestki i zblenduj na gładką masę. Następnie w oddzielnym naczyniu zblenduj miąższ ananasa. Po upływie 15 minut sprawdź konsystencję kaszy - jeśli wchłonęła już nadmiar wody dodaj do niej ok. 95 g wiórek kokosowych i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie odstaw w celu ostudzenia, co jakiś czas mieszając. Po wystygnięciu kaszy możesz umieścić ją w słoiczku przekładając ją na zmianę musami owocowymi. Ostatnią warstwę deseru warto posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi.

Smacznego!
... bo domowe jest lepsze!



Drukuj przepis!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz