[ Przetwórstwo #13 ] Panny Mai dżem arbuzowy



Domowy dżem arbuzowy Panny Mai

Składniki na 2,5 L dżemu:
- 2,5 kg arbuza (bez skórki i pestek)
- 0,5 kg cukru
- sok z 4 cytryn
- skórka z 1 cytryny 


Niezbędnik:
- etykiety



Przepis: 
Obranego i wypestkowanego arbuza zasyp cukrem. Odstaw na 12 h.
Całość zmiksuj,  dodaj sok z cytryn i gotuj na małym ogniu do montu zeszklenia ( 5 h). Dodaj startą skórkę z cytryny i Frukta-Żel. Zagotuj i gorący wlej do słoiczków. Słoiki ustaw do góry dnem.


Smacznego!


The Author

Firma Biowin jest przedsiębiorstwem rodzinnym. Powstała w 1979 r. jako producent drożdży winiarskich. Obecnie jest niekwestionowanym liderem na rynku akcesoriów do domowego wyrobu wina, piwa oraz innych alkoholi, przetworów i wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz