[Gorzelnictwo #15] Likier kawowy



Domowy likier kawowy

Składniki: 
- 1 puszka słodkiego mleka skondensowanego
- 200 ml destylatu 95%
- 300 ml mleka zwykłego 2%
- ekstrakt z kawy (3 łyżeczki kawy sypanej zaparzamy w pół szklanki wody, a po zaparzeniu flirtujemy przez gazę)

Przepis:  
Zamkniętą puszkę z mlekiem gotujemy w wodzie przez 2,5 godziny, po tym czasie otwieramy i jeszcze gorący płyn miksujemy z alkoholem. Dodajemy mleko 2% oraz ekstrakt kawowy. Dalej miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy. 


Smacznego!
...bo domowe jest lepsze! 





Winiarstwo & Destylacja

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.


The Author

Firma Biowin jest przedsiębiorstwem rodzinnym. Powstała w 1979 r. jako producent drożdży winiarskich. Obecnie jest niekwestionowanym liderem na rynku akcesoriów do domowego wyrobu wina, piwa oraz innych alkoholi, przetworów i wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz