[Piekarnictwo #5] Ciasto na pizzę



Domowe ciasto na pizzę

Składniki na 0,5 kg ciasta na pizzę:
- 250 ml letniej wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 g drożdży BROWIN
- 1 łyżka oliwy o oliwek
- 0,5 kg mąki typu 450



Przepis:  
Nawadniamy drożdże z 1 łyżeczką cukru. Pozostawiamy w cieple na 20 minut. Dodajemy mąkę, oliwę i sól. Wyrabiamy bardzo dokładnie ciasto. Pozawalamy mu odpocząć 30 minut pod przykryciem. Rozwałkowujemy ciastko, dodajemy swoje ulubione składniki i pizza gotowa.


Smacznego!
...bo domowe jest lepsze! 





Winiarstwo & Destylacja

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

The Author

Firma Biowin jest przedsiębiorstwem rodzinnym. Powstała w 1979 r. jako producent drożdży winiarskich. Obecnie jest niekwestionowanym liderem na rynku akcesoriów do domowego wyrobu wina, piwa oraz innych alkoholi, przetworów i wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz