[Gorzelnictwo #6] KAHLUA - meksykański likier kawowy


KAHLUA - domowy meksykański likier kawowy

Składniki na 2 l likieru:
½ szklanki kawy instant rozpuszczalnej.
½ laski wanilii.
½ litra wody.
½ kg cukru.
1 litr 45 destylatu 


Przepis:
Wodę zagotować. Dodać cukier i kawę mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Po wystudzeniu syrop kawowo-cukrowy łączymy z alkoholem i dodajemy wanilię.

Tak przygotowany likier odstawiamy na 4 do 5 tygodni, aby trunek nabrał odpowiednich walorów smakowych.


Smacznego! 



Krzysztof A.
Winiarstwo, Destylacja & Wędliniarstwo

The Author

Firma Biowin jest przedsiębiorstwem rodzinnym. Powstała w 1979 r. jako producent drożdży winiarskich. Obecnie jest niekwestionowanym liderem na rynku akcesoriów do domowego wyrobu wina, piwa oraz innych alkoholi, przetworów i wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz