[Przetwórstwo #2] Ogórki małosolne


Domowe ogórki małosolne

Składniki:
- 2 kg ogórków gruntowych 
- 2 L wody
- 1 łyżka soli
(Gorczyca - wyostrza smak 
Czosnek, chrzan - przeciwdziałają psuciu 
Koper, liść porzeczki - nadają tradycyjny aromat)*

Polecamy: 
- Słój szklany ze szczypcami 



Przepis: 
Ogórki ciasno układamy w słoiku lub kamionce. Dodajemy przyprawę Browin i zalewamy wodą z rozpuszczoną wcześniej w niej solą. Po 2 dniach możemy rozpocząć konsumpcję. Po 2 tygodniach przepoczwarzają się w totalnie zakiszone ogórki. 





BROWIN radzi:
Ogóreczki najlepiej smakują w połączeniu z pajdą chleba ze smalcem, podawaną do Żubrówki z sokiem jabłkowym. W upalne letnie dni po sytej kolacji polecamy puszczanie staromodnych kaczek :)


*Jeżeli aromat wydaje się za słaby, polecamy dodanie większej ilości kopru.

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.



Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

Winiarstwo & Destylacja

Izabela J.

The Author

Firma Biowin jest przedsiębiorstwem rodzinnym. Powstała w 1979 r. jako producent drożdży winiarskich. Obecnie jest niekwestionowanym liderem na rynku akcesoriów do domowego wyrobu wina, piwa oraz innych alkoholi, przetworów i wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz